Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Ducana – Antiguaanse zoeteaardappeldumpling

Ducana – Antiguaanse zoeteaardappeldumpling

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het bananenblad in stukken van 30×20 cm, spoel met water en laat drogen. Meng de bloem met het maismeel, de suiker, de kaneel, de nootmuskaat en het zout in een kom. Voeg de geraspte zoete aardappel (of pompoen) en de kokos toe en meng alles goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de melk en het vanille-extract toe en meng alles goed, zodat er een plakkerig, glad deeg ontstaat. Kneed de boter en de rozijnen erdoorheen. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. Vul de stoompan met water, breng aan de kook en zet het vuur laag, zodat het water alleen rustig borrelt. Leg een stuk bananenblad op een schoon werkblad, schenk een klein scheutje olie in je handen en wrijf het blad ermee in. Schep een paar eetlepels van het deeg in het midden van het blad. Vorm het deeg met je handen in de vorm van een blok in het midden van het blad. Wikkel het deeg in het blad door eerst één lange zijde naar binnen te vouwen. Het deeg moet helemaal bedekt zijn met het blad. Vouw nu de twee kortere uiteinden om naar binnen. Vouw de tweede lange zijde ook naar binnen, zodat het deeg rondom goed gewikkeld is in het deeg, en bind het pakketje vast met een stuk keukentouw (zoals een cadeautje, eenmaal verticaal en eenmaal horizontaal). Maak op dezelfde manier nog 3-4 pakketjes.

  3. Leg de pakketjes op elkaar in de stoompan en stoom 30-40 minuten. De ducana is klaar wanneer het deeg stevig is geworden.

Per portie: 435 kcal | 59 g koolhydraten | 8 g eiwit | 17 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Emily & Amy Chung, Su Scott, Keshia Sakarah & Richard Makin Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)