Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
wat is dukkah

Zelf dukkah maken

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Met huisgemaakte dukkah, de crunchy dip van noten en specerijen uit het Midden-Oosten, kun je lekker dippen. Je doopt je platbrood of rauwkost eerst in olijfolie en dan in de dukkah. Zelf dukkah maken is niet moeilijk. Met een keukenmachine gaat het malen gemakkelijk, maar met een vijzel gaat het ook.

Bereiding

  1. Rooster de noten in een droge koekenpan en haal ze uit de pan. Rooster het sesamzaad, de specerijen en de zwartepeperkorrels in de koekenpan tot ze beginnen te geuren.

  2. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine of vijzel fijn. Maal het niet compleet fijn, zorg ervoor dat er stukjes overblijven.

  3. Bewaar in een afgesloten pot. Dukkah is lekker om te dippen, met platbrood en olijfolie.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)