Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
dumpling

Dumplings gevuld met spitskool, garnalen en groenecurrypasta

In samenwerking met Koh Thai
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit ½ el olie in een pan. Fruit de ui, de gember en de knoflook erin tot de ui glazig is. Voeg de currypasta toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de spitskool toe en verwarm nog rustig tot de spitskool zacht is geworden. Roer de gehakte garnalen erdoorheen en breng op smaak met wat zout of vissaus.

  2. Week de volkoren rijstvellen kort (1-2 seconden) in water en leg ze op een werkvlak. Verdeel de vulling in bergjes in het midden van de rijstvellen. Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling. Vouw de bovenkant daar overheen. Vouw nu de ene zijkant over de vulling heen en de andere zijkant onder het pakketje, zodat er aan beide kanten evenveel laagjes rijstvel zitten.

  3. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak er de pakketjes in ca. 2-3 minuten goudbruin en krokant in. Keer voorzichtig om met een brede spatel en bak de andere kant ook krokant. Serveer met de dipsaus.

Per portie: 197 kcal | 17 g koolhydraten | 8 g eiwit | 1 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)