Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Dumplings in zuur-pittige bouillon

Dumplings in zuur-pittige bouillon

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe voor de bouillon de shiitakes in een hittebestendige kom en giet er 150 ml kokend water overheen. Laat staan tot gebruik.

  2. Kneed voor de dumplings het gehakt met de gember, de knoflook, de lente-ui, de maizena, de suiker en ½ tl zout door elkaar in een kom. Schep telkens 1 afgestreken el vulling in het midden van een deegvel en bestrijk de deegranden licht met water. Breng de vier hoeken naar elkaar toe en druk ze tegen elkaar aan zodat er een gevuld ‘zakje’ ontstaat dat goed afgesloten is zodat de vulling er niet uit kan lopen.

  3. Verhit voor de bouillon de olie in een grote pan en fruit er de knoflook, de gember en de szechuanpeper in tot de aroma’s vrij komen. Voeg de kippenbouillon, 4 el zwarte azijn, de suiker, de chiliolie en de shiitakes inclusief het weekwater toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Kook ca. 20 minuten op laag vuur.

  4. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook en kook er de dumplings in 4-5 minuten zacht en gaar in. Haal de dumplings uit de pan met een schuimspaan en meng ze direct met de sesamolie zodat ze niet aan elkaar plakken. Verdeel de dumplings over 4 kommen en schenk er de hete bouillon overheen. Druppel de laatste 1 el azijn in de kommen en garneer met de koriander.

Per portie: 388 kcal | 32 g koolhydraten | 25 g eiwit | 17 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Myles Williamson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)