Bereiding

De frisse smaakmaker is de bieslook in deze dumplings. Omdat bieslook tot de lookfamilie behoort, heeft het kruid een typische uiensmaak. Dat combineert mooi met het vettige van het varkensvlees. Voeg wat sojasaus toe voor het zoute en je hebt een mooi smakenpalet.

  1. Meng in een kom het gehakt met de knoflook, de gember, ¾ van de bieslook en een flinke snuf zout en peper. Neem een wontonvel en schep wat vulling in het midden. Maak de vier hoekjes een beetje nat en druk ze tegen elkaar aan zodat er een goed gesloten ‘zakje’ ontstaat. Herhaal met de overige vellen en vulling en leg de wontons op een met bloem bestoven bord. Dek de wontons af met een schone theedoek zodat ze niet uitdrogen.
  2. Kook de dumplings in een pan met kokend water in 5-6 minuten gaar. Meng intussen de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar in een kleine kom. Haal de dumplings met een schuimspaan uit het water en verdeel ze over 4 borden. Garneer de dumplings met de overige bieslook en serveer ze met de dipsaus.

Per portie: ca. 244 kcal
18 g eiwit | 6 g vet | 29 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: James Lee Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann