Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Dutch baby met gekruide pruimen

Dutch baby met gekruide pruimen

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

  • 25 minuten wachttijd25 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe alle ingrediënten voor de gekruide pruimen, inclusief vanillestokje en merg, in een steelpan. Giet 100 ml water erbij en dek de pan af. Verhit de pruimen 5-10 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Schep de pruimen uit de pan en laat afkoelen. Giet de overgebleven siroop door een zeef in een andere steelpan. Verhit op laag vuur ca. 3 minuten. Haal de siroop van het vuur en roer de blauwe bessen erdoorheen.

  2. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg een snufje zout en een snufje kaneelpoeder toe en maak een kuiltje in het midden. Giet de eieren en het vanille-extract in het kuiltje en meng beetje bij beetje door de bloem om een dik beslag te maken. Roer de melk erdoorheen. Laat het beslag ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

  3. Zet het rooster in de oven op 2/3 hoogte en verhit een lege gietijzeren pan ca. 10 minuten in de oven. Haal met ovenhandschoenen uit de oven. Smelt de boter en 2 el zonnebloemolie in de pan. Verdeel het beslag over de pan en zet de pan terug in de oven. Bak de dutch baby 20-25 minuten tot hij goudbruin en gerezen is. Probeer de oven tussendoor niet te openen, dan kan de dutch baby inzakken.

  4. Serveer de dutch baby warm met vanille-ijs en de gekruide pruimen. Giet de siroop met de blauwe bessen eroverheen.

Per portie: 370 kcal | 51 g koolhydraten | 9 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)