Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
bakken met kardemom: Dutch baby met peer en kardemom

Dutch baby met peer en kardemom

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Ondanks de naam heeft de pannenkoek geen Nederlandse oorsprong. Hoe dan ook, het is een onmisbaar recept.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Maak het beslag door in een kom de eieren te kloppen met de (tarwe)bloem, het bakpoeder en een flinke snuf zout. Voeg de melk in delen toe en klop tot het beslag geheel glad en klontjesvrij is.

  2. Voeg ten slotte de vanillepasta toe aan het beslag. Roer goed zodat alles gemengd is en zet de kom opzij. Smelt de roomboter in een grote ovenbestendige koekenpan tot hij gaat borrelen en schuimen, maar nog niet bruin wordt. Schenk het pannenkoekenbeslag in de pan en bak de dutch baby ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven tot hij helemaal gerezen is aan de zijkanten en geheel goudbruin is verkleurd.

  3. Maak ondertussen de peren. Smelt de roomboter in een koekenpan. Voeg de plakjes peer, de kardemom, vanillepasta en ahornsiroop toe en bak de peren tot ze verkleuren en gaar worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

  4. Serveer de dutch baby rechtstreeks uit de oven (pas op voor de hete steel van de koekenpan), vul met de peren en bestrooi royaal met cacaopoeder en een extra scheut ahornsiroop.

In veel (Amerikaanse) gezinnen wordt vaak ontbeten met pannenkoeken. Als je een groot gezin hebt, of ooit voor meer dan twee personen pannenkoeken hebt gebakken, dan weet je dat pannenkoeken geen makkelijk, ontspannen ontbijtgerecht is om te maken. Deze pannenkoek uit de oven is de oplossing en wordt vast een favoriet!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Vers uit de oven

€ 20,95
Cover voor Vers uit de oven