Dutch baby met peer en kardemom
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Maak het beslag door in een kom de eieren te kloppen met de (tarwe)bloem, het bakpoeder en een flinke snuf zout. Voeg de melk in delen toe en klop tot het beslag geheel glad en klontjesvrij is.
Voeg ten slotte de vanillepasta toe aan het beslag. Roer goed zodat alles gemengd is en zet de kom opzij. Smelt de roomboter in een grote ovenbestendige koekenpan tot hij gaat borrelen en schuimen, maar nog niet bruin wordt. Schenk het pannenkoekenbeslag in de pan en bak de dutch baby ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven tot hij helemaal gerezen is aan de zijkanten en geheel goudbruin is verkleurd.
Maak ondertussen de peren. Smelt de roomboter in een koekenpan. Voeg de plakjes peer, de kardemom, vanillepasta en ahornsiroop toe en bak de peren tot ze verkleuren en gaar worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Serveer de dutch baby rechtstreeks uit de oven (pas op voor de hete steel van de koekenpan), vul met de peren en bestrooi royaal met cacaopoeder en een extra scheut ahornsiroop.