Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Dutch meatless meatballs (bitterballen)

Dutch meatless meatballs (bitterballen)

Partnerbijdrage van Meatless Farm
  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Fruit de uien met de helft van de margarine in een pan op een middelhoge stand tot ze glazig zijn.

  2. Haal de Meatless Farm Meat Free Burgers uit de verpakking en bak ze op een middelhoog vuur ongeveer 4 minuten aan elke kant. Zet het vuur uit en laat ze nog even in de pan liggen.

  3. Voeg de rest van de margarine toe aan de uien zodra ze zacht en gekarameliseerd zijn. Zet het vuur middelhoog en voeg 70 gram van de bloem toe, roer voorzichtig door. Voeg beetje voor beetje de bouillon toe en roer het mengsel door. Laat het mengsel iets afkoelen als alle bouillon goed is opgenomen.

  4. Snijd de hamburgers in plakjes of verkruimel ze, afhankelijk van de gewenste textuur, en voeg ze bij de uien. Voeg de Henderson’s relish, de zwarte peper en de gehakte peterselie toe en roer goed door.

  5. Leg het mengsel in een platte schaal en spreid het uit over een dikte van ongeveer 2,5 cm. Dek af met plasticfolie en laat het minstens 4 uur of een nacht in de koelkast opstijven voor het beste resultaat. (Voor valsspelers: leg het 1 uur in de vriezer!)

  6. Giet het water van 1 blikje kikkererwten af in een kom en voeg de gist toe. Klop gedurende 3-4 minuten tot de textuur verandert en het mengsel lijkt op geklopt eiwit.

  7. Tijd om de bitterballen te rollen. Maak een rij van kommen met bloem in de eerste kom, gevolgd door het kikkererwtenwater en het paneermeel

  8. Neem een theelepel van het Meatless Farm mengsel en vorm er met de handen een balletje van. Rol de bal vervolgens door de bloem en schud het overtollige meel eraf. Doop in het kikkererwtenwater en vervolgens in het paneermeel. Doop de bal voor de extra knapperigheid die een bitterbal hoort te hebben nogmaals in het kikkererwtenwater en het paneermeel.

  9. Frituur ze dan voorzichtig gedurende 2 minuten en 45 seconden in zonnebloemolie op 170˚C en serveer met mosterd.

Receptuur en fotografie: Meatless Farm

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)