Bereiding
- Halveer de haringen en snijd de helften schuin in stukken van 4 cm.
- Rooster de sneetjes brood in een contactgrill of in de koekenpan met wat olijfolie.
- Is het gekookte bietje schoon? Snijd die dan in heel dunne plakjes en druppel daar een beetje citroensap overheen.
- Maak een mengsel van de guacamole, de bieslook en 1 eetlepel citroensap. Zout en peper voeg je naar smaak toe.
- Smeer de guacamolespread over het geroosterde brood. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en leg daar ook de stukken haring, plakken avocado en dunne bietplakjes op.
- Deze 8 sneetjes verdeel je over 4 borden. Stapel per bord 2 sneetjes op elkaar. De laatste 4 sneetjes leg je als ‘deksel’ bovenop de club sandwich, met de guacamolespread naar beneden. Snij nu de club sandwiches diagonaal in 2 schuine stukken.