Bereiding

1. Hang het theezakje in een grote mok en schenk 150 ml water erbij. Laat de thee ca. 5 minuten trekken. Verwijder het theezakje, voeg de abrikozen toe aan de thee en laat ca. 30 minuten weken.

2. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng in een kom de banaan, de boter, de eieren en het vanille-extract. Roer de geweekte abrikozen en de thee erdoorheen. Meng in een andere kom het teffmeel, de basterdsuiker, het bakpoeder en de baking soda. Roer het bananenmengsel kort door het teffmeelmengsel.

3. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede cakevorm en strijk glad met een mes. Meng voor de topping de hazelnoten, het teffmeel, de bruine basterdsuiker en de boter. Verdeel de topping over het beslag. Zet de cake in de oven en bak ca. 35 minuten. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Haal de cake uit de oven en stort op een bord om af te laten koelen. Serveer hem als hij nog een beetje warm is.

Per portie: ca. 335 kcal
6 g eiwit | 17 g vet | 35 g koolhydraten

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Ant Duncan Receptuur: Genevieve Taylor Foodstyling: Sarah Cook Styling: Tony Hutchinson