Een bitterzoete salade voor in de winter
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng de marsala en het sinaasappelsap in een kleine pan aan de kook, draai het vuur laag en laat de vloeistof inkoken tot er 50-60 ml van over is. Laat afkoelen en roer er de mosterd, honing, azijn en zout en peper door. Klop er vervolgens de beide soorten olie door, tot een lobbige dressing ontstaat.
Als je sinaasappel door de sla wilt doen, snijd er dan met een scherp mes de schil af (ook het wit) en snijd vervolgens de partjes tussen de vliezen uit. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze kleuren.
Hak ze grof.
Schenk de dressing in een slakom. Leg het slabestek kruislings in de kom – dit werkt als een raster dat de sla beschermt tegen doorweekt raken – en leg de frisee, radicchio of roodlof en de postelein er losjes bovenop. Verdeel er de partjes sinaasappel (als je die gebruikt) en de hazelnoten over. Hussel de sla en dressing pas op het laatste moment.