Bereiding

1. Meng 4 el sojasaus met het chilipoeder, zout en peper. Wrijf de eend in met dit mengsel en laat hem ca. 6 uur in de koelkast marineren.

2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Leg de eend in een braadslee en rooster hem ca. 1 uur in de oven. Schep het braadvocht regelmatig over de eend heen.

3. Snijd de rode pepers in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten. Was de rode pepers en snijd ze schuin in ringen. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze schuin in ringen. Snijd de
limoenen in parten. Was de koriander en hak hem grof.

4. Gril de tortilla’s kort aan beide zijden in een droge hete grillpan. Was de bimi en halveer de stronkjes in de lengte. Blancheer de bimi ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Neem de eend uit de oven en laat hem ca. 10 minuten rusten. Verdeel de eend in stukken en snijd de filets in dunne plakjes. Meng wat van het braadvet met 1 el sojasaus. Serveer alles samen.

Per portie: ca. 1066 kcal
39 g eiwit | 81 g vet | 42 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Arnhem Coming Soon (arnhemcomingsoon.nl), eigen collectie