Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Eend met bimi op tortilla’s

Eend met bimi op tortilla’s

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Meng 4 el sojasaus met het chilipoeder, zout en peper. Wrijf de eend in met dit mengsel en laat hem ca. 6 uur in de koelkast marineren.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Leg de eend in een braadslee en rooster hem ca. 1 uur in de oven. Schep het braadvocht regelmatig over de eend heen.

  3. 3. Snijd de rode pepers in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten. Was de rode pepers en snijd ze schuin in ringen. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze schuin in ringen. Snijd de

  4. 4. Gril de tortilla’s kort aan beide zijden in een droge hete grillpan. Was de bimi en halveer de stronkjes in de lengte. Blancheer de bimi ca. 1 minuut in kokend water met wat zout. Neem de eend uit de oven en laat hem ca. 10 minuten rusten. Verdeel de eend in stukken en snijd de filets in dunne plakjes. Meng wat van het braadvet met 1 el sojasaus. Serveer alles samen.

Per portie: 1066 kcal | 42 g koolhydraten | 39 g eiwit | 81 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Arnhem Coming Soon (arnhemcomingsoon.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)