Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur inkoken tot de gewenste dikte. Dit duurt ca. 10 minuten. Roer de saus tijdens het inkoken regelmatig door.
  2. Druk de saus door een zeef voor een mooie gladde structuur. Bewaar in een glazen potje, hij blijft zo ca. 5 dagen houdbaar.
  3. Dep de eendenbouten droog met wat keukenpapier. Maak met een mesje goede inkepingen in de vetkant van het vlees. Marineer de eendenbouten met de frambozensaus. Zet de eendenbouten ca. 1 uur in de koelkast om de marinade in te laten trekken.
  4. Neem de eendenbouten een half uur voor de bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bereid je barbecue voor voor direct vuur op een temperatuur van ca. 120°C.
  5. Leg de eendenbouten met de vetkant naar beneden op het rooster boven het vuur en gril kort om even een bruin kleurtje aan de huid te geven. Gaar de eendenbouten vervolgens ca. 1 uur met gesloten deksel op indirecte hitte van de barbecue.
  6. Haal de eendenbouten van de barbecue en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat de bouten nog eens ca. 1 uur op indirecte hitte van de barbecue garen. Verwijder het aluminiumfolie, bestrijk de bouten nogmaals met de frambozensaus en rooster nog 15-30 minuten op de vetkant op direct vuur van de barbecue.
  7. Serveer de eendenbouten met een frisse salade en de overige frambozensaus.

Per portie: ca. 880 kcal
81 g eiwit | 68 g vet | 15 g koolhydraten

Corsendonk Agnus Tripel

Wat drink je erbij?

Corsendonk Agnus Tripel
€2,19

Speciaal voor foodies: Gebruik code FOODIES2019 en ontvang €5 korting op je bestelling bij Beerwulf.