Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
eetbaar cakebeslag

Eetbaar cakebeslag

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Aantal personen
7

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier
  • standmixer of handmixer
Eefje Friedhoff: "Er zijn mensen die alleen cake bakken om te kunnen snaaien van het beslag. En dat snap ik wel! Echt verstandig is het misschien niet, te veel rauwe ei en bloem kun je beter vermijden. Gelukkig staat op deze pagina een recept voor een heerlijk eetbare versie. Minstens zo lekker en je kunt er met een gerust hart zoveel van eten als je wil."
Variatietip:
Dit basisrecept kun je op talloze manieren opleuken. Wat dacht je van stukjes witte chocolade, sinaasappelrasp en een vleugje kardemom? Of geroosterde hazelnoten en stukjes pure chocolade? Denk ook aan (gevriesdroogd) fruit, oploskoffie of zelfgemaakte lemoncurd.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 Ā°C boven-/onderwarmte. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

  2. Strooi de bloem over het bakpapier. Bak 5 minuten in de oven. Schep halverwege om. Laat afkoelen voor gebruik. Op deze manier worden de mogelijke bacteriƫn die in rauwe bloem kunnen zitten uitgeschakeld.

  3. Klop de roomboter met een handmixer in 3 minuten luchtig. Je ziet de kleur veranderen, het wordt witter en het volume neemt wat toe. Voeg dan het zout, de kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille extract toe. Mix dit nog 1 minuut door. Voeg de melk en bloem toe. Meng op een lage stand tot een beslag. Enā€¦ aanvallen maar!

  4. De textuur is vers gemaakt het lekkerst. Je kunt het beslag een dag of 5 in de koelkast bewaren, ook kun je het heel goed per bol invriezen om later van te genieten.

  5. Wanneer het beslag koud heeft gestaan, is het wel iets steviger en lijkt het qua textuur meer op deeg. Dit doet echter niks af aan de smaak. Laat wel op kamertemperatuur komen voor je ervan eet, want dat komt de smaak ten goede.

Receptuur: Eefje Friedhoff Fotografie: Jorie van Tienhoven | JoorKitchen

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (23 stemmen)
Uit het boek

ZOETE ZOOI.

€ 28,99
ZOETE ZOOI.