
Eetbaar cakebeslag
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 Ā°C boven-/onderwarmte. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Strooi de bloem over het bakpapier. Bak 5 minuten in de oven. Schep halverwege om. Laat afkoelen voor gebruik. Op deze manier worden de mogelijke bacteriƫn die in rauwe bloem kunnen zitten uitgeschakeld.
Klop de roomboter met een handmixer in 3 minuten luchtig. Je ziet de kleur veranderen, het wordt witter en het volume neemt wat toe. Voeg dan het zout, de kristalsuiker, basterdsuiker en het vanille extract toe. Mix dit nog 1 minuut door. Voeg de melk en bloem toe. Meng op een lage stand tot een beslag. Enā¦ aanvallen maar!
De textuur is vers gemaakt het lekkerst. Je kunt het beslag een dag of 5 in de koelkast bewaren, ook kun je het heel goed per bol invriezen om later van te genieten.
Wanneer het beslag koud heeft gestaan, is het wel iets steviger en lijkt het qua textuur meer op deeg. Dit doet echter niks af aan de smaak. Laat wel op kamertemperatuur komen voor je ervan eet, want dat komt de smaak ten goede.
ZOETE ZOOI.
€ 28,99