Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Empanadas met ham kaas en ui

Empanada’s met ham, kaas en ui

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal stuks
8

Voor het deeg

Voor de vulling

Bereiding

  1. Meng voor het deeg de bloem met 1 tl zout en de boter tot een licht kruimelig geheel. Voeg het ei toe en kneed goed door. Voeg nu geleidelijk het water toe. Stort het deeg op een werkvlak en kneed ca. 2 minuten tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er bolletjes van. Zet afgedekt ca. 1 uur in de koelkast.

  2. Pel voor de vulling de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de olie in een ruime pan en bak de uien er op middelhoog vuur ca. 10 minuten in. Neem hier goed de tijd voor, zodat de uien zacht en zoet worden. Neem van het vuur en laat kort afkoelen. Meng de kaas, de ham en de tijm door de uien. Breng zo nodig op smaak met zout en peper.

  3. Rol de bolletjes deeg uit tot cirkels van ca. 3 mm dik. Verdeel de vulling erover en vouw het deeg eroverheen. Druk de randen op elkaar. Pak een van de puntjes van de deegflap tussen duim en wijsvinger, draai het tussen je vingers een halve slag en druk goed vast op het deeg. Nu schuif je 1 cm op en herhaal je met het volgende deegpuntje. Leg de empanada’s afgedekt nog even in de koelkast.

  4. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 180°C. Frituur telkens 2 of 3 empanada’s in de hete olie in ca. 4 minuten goudbruin. Zorg dat beide kanten goed gebakken worden door de empanada’s tijdens het frituren met een spatel om te draaien. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Per portie: 360 kcal | 16 g koolhydraten | 16 g eiwit | 26 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)