Empanada’s met knoflookgehakt en extra hot sriracha
Gemiddeld
ca. 1 uur en 1 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 1 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie en de boter in een ruime bakpan op hoog vuur. Bak het gehakt in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak nog ca. 3 minuten. Zet het vuur laag en voeg de spinazie toe. Laat smelten en meng goed door. Schep het geheel uit de pan en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Steek cirkels uit het bladerdeeg. Schep op een helft van elke cirkel 2 flinke eetlepels van het gehaktmengsel. Vouw het deeg strak om de vulling en druk de randen goed op elkaar, zodat je halvemaantjes krijgt. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de empanada’s met de eidooier en bestrooi met het koriander-, het komijn-, het venkel en het sesamzaad. Bestrooi met wat grof zeezout. Bak de empanada’s in 25-30 minuten goudbruin en krokant in de oven. Laat kort afkoelen en serveer met extra hot sriracha.