Bereiding

Gebruik je zelfgemaakte mayonaise? Gebruik de uitgelekte olie van de tonijn om een gedeelte van de olie voor je mayonaise te vervangen. Zo gooi je niets weg en geef je nog meer smaak aan je ensalada rusa.

  1. Breng in een pan 1,5 liter water aan de kook en voeg het zout toe. Kook hierin de aardappelen. De kooktijd hangt af van de grootte van je aardappelen. Prik er na ca. 20 minuten met een vork in om te  controleren of ze beetgaar zijn en daarna eventueel iedere 5 minuten. Aardappelen garen altijd nog wat na en je wilt wel een bite hebben in je salade, dus haal ze liever te vroeg dan te laat uit het water. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  2. De kooktijd van je wortelen hangt heel erg af van de grootte. Een dikke winterpeen kun je met de aardappelen meekoken, kleinere wortelen beter apart en korter. Ook de wortelen moeten een bite hebben. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 0,5 centimeter. Snijd ook de wortelen en de augurk in blokjes. Doe alles samen in een kom en meng de kappertjes en de tonijn erdoor. Scheid van de  hardgekookte eieren het eigeel van het eiwit. Hak het eiwit in blokjes en voeg toe aan de kom. Meng de mayonaise erdoor.
  3. Schik de salade op een schaal en kruimel er wat fijngehakt eigeel overheen. Maak het af door  er wat paprikapoeder overheen te strooien.
In de keuken van  het Spaanse dorp Polopos

Uit het boek:

In de keuken van het Spaanse dorp Polopos
€27,50