Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Ensalada rusa

Ensalada rusa

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een pan 1,5 liter water aan de kook en voeg het zout toe. Kook hierin de aardappelen. De kooktijd hangt af van de grootte van je aardappelen. Prik er na ca. 20 minuten met een vork in om te  controleren of ze beetgaar zijn en daarna eventueel iedere 5 minuten. Aardappelen garen altijd nog wat na en je wilt wel een bite hebben in je salade, dus haal ze liever te vroeg dan te laat uit het water. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  2. De kooktijd van je wortelen hangt heel erg af van de grootte. Een dikke winterpeen kun je met de aardappelen meekoken, kleinere wortelen beter apart en korter. Ook de wortelen moeten een bite hebben. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 0,5 centimeter. Snijd ook de wortelen en de augurk in blokjes. Doe alles samen in een kom en meng de kappertjes en de tonijn erdoor. Scheid van de  hardgekookte eieren het eigeel van het eiwit. Hak het eiwit in blokjes en voeg toe aan de kom. Meng de mayonaise erdoor.

  3. Schik de salade op een schaal en kruimel er wat fijngehakt eigeel overheen. Maak het af door  er wat paprikapoeder overheen te strooien.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)

In de keuken van het Spaanse dorp Polopos

€ 27,50
De keuken van het spaanse dorp Polopos