Bereiding

Snijd de entrecotes in dunne plakken en verdeel ze over de borden samen met de wortels. Bestrooi met peper. Eet smakelijk! Snijd de entrecotes in dunne plakken en verdeel ze over de borden. Eet smakelijk!

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hete lucht: 150°C / gas: stand 2). Was de wortels en halveer ze in de lengte. Pel de teentjes knoflook en halveer ze. Meng de wortel en de knoflook met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en doe het geheel in een ovenschaal. Dek af met aluminium folie. Pof de wortel en de knoflook ca. 40 minuten in de oven.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Was de peterselie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.
  3. Breng de entrecotes op smaak met zout en peper. Verhit 1 el boter en bak er de entrecotes ca. 2 minuten per zijde op hoog vuur in. Leg het vlees in een ovenschaal en gaar het ca. 10 minuten in de oven. Het vlees moet nog veerkrachtig aanvoelen.
  4. Neem het vlees uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie. Laat ca. 3 minuten rusten. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met 2 el boter en breng op smaak met zout en peper.
  5. Neem de wortel en knoflook uit de oven. Meng de peterselieblaadjes erdoorheen. Verdeel de aardappelpuree over borden en verdeel het wortelmengsel eroverheen. Snijd de entrecotes in dunne plakken en verdeel ze over de borden. Bestrooi met peper.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie