Bereiding

1. Steek de barbecue aan. Rooster voor de saus de hele paprika tussen de hete kooltjes van de barbecue tot hij geblakerd is en laat hem iets afkoelen. Verhit 5 el olijfolie in een pannetje en fruit er de sjalot in aan. Pel de geblakerde schil van de paprika en verwijder de zaadlijst. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan de sjalot. Neem van het vuur en roer er de sojasaus doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

2. Wrijf de entrecotes in met 1 el olie. Gril ze 2-3 minuten per zijde op een hete barbecue (of 1-2 minuten voor een rodere steak). Leg het vlees op een bord en laat het even rusten. Bedruip de asperges met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de asperges ca. 3-4 minuten op een hete barbecue.

3. Bestrooi het vlees royaal met grof zeezout en peper. Snijd het in grove stukken en verdeel het met de asperges over een schaal of serveerplank. Schep er de paprikasalsa overheen. Maak af met de bieslook.

Proef de kwaliteit van Lindenhoff

Met een team van meer dan 130 boeren, slagers, kaasmeesters, chauffeurs en medewerkers is Lindenhoff dé ambassadeur van authentieke smaak. Je kunt er terecht voor uiteenlopende groenten, fruit, vlees en kazen. Online te bestellen via de website van Lindenhoff en gekoeld thuisbezorgd door heel Nederland: Thuis aan tafel als in een restaurant.

Wil je meteen met deze recepten aan de slag? Je kunt voor dit recept direct en heel eenvoudig de ingrediënten van Lindenhoff bestellen. Extra leuk: met de code FOODIES krijg jij een potje Zeeuwsche Zout cadeau. Wees er snel bij en geniet van dit lekkers!

Per portie: ca. 605 kcal
48 g eiwit | 43 g vet | 6 g koolhydraten

Receptuur, fotografie, styling en foodstyling: Willem van Santen