Entrecote met gegrilde groene asperges en paprikasalsa
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Steek de barbecue aan. Rooster voor de saus de hele paprika tussen de hete kooltjes van de barbecue tot hij geblakerd is en laat hem iets afkoelen. Verhit 5 el olijfolie in een pannetje en fruit er de sjalot in aan. Pel de geblakerde schil van de paprika en verwijder de zaadlijst. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan de sjalot. Neem van het vuur en roer er de sojasaus doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Wrijf de entrecotes in met 1 el olie. Gril ze 2-3 minuten per zijde op een hete barbecue (of 1-2 minuten voor een rodere steak). Leg het vlees op een bord en laat het even rusten. Bedruip de asperges met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de asperges ca. 3-4 minuten op een hete barbecue.
Bestrooi het vlees royaal met grof zeezout en peper. Snijd het in grove stukken en verdeel het met de asperges over een schaal of serveerplank. Schep er de paprikasalsa overheen. Maak af met de bieslook.