Espresso-semifreddo
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Los de oploskoffie op in 2 el warm water en laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig, spatel er de koffie doorheen en zet hem in de koelkast. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker au bain-marie schuimig. Maak de gardes van de handmixer goed schoon en vetvrij. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout.
Spatel het dooiermengsel voorzichtig door de slagroom. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Verdeel het mengsel over met vershoudfolie beklede vormpjes. Dek af met vershoudfolie en zet het geheel minimaal 8 uur in de diepvries.
Zet de semifreddo’s ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast. Stort ze uit de vormpjes en verwijder het vershoudfolie. Strooi de chocolade-koffieboontjes erover en bestrooi met de cacao.