Bereiding

 

  1. Was voor de pico de gallo de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snipper de zoete ui. Hak de jalapeñopepers fijn. Meng de tomaat met de gesnipperde ui, de jalapeñopepers, de rodewijnazijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd het rundvlees in reepjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  3. Verhit 2 el olie in een pan en bak er de ui, de knoflook en de paprika ca. 5 minuten in. Breng het rundvlees op smaak met zout en peper. Voeg het vlees, het komijnzaad, het paprikapoeder en het chilipoeder toe en bak 3-4 minuten mee.
  4. Gril de tortilla’s in een grillpan ca. ½ minuut per zijde. Verdeel de tortilla’s over borden en schep er het vleesmengsel op. Serveer met de pico de gallo en schep er de zure room op.

Foto’s: foodies