Fajitabowl met avocadosaus van Lisa
Eenvoudig2 personen45 minuten bereiden
Kookboekenschrijfster en diëtiste Lisa Steltenpool heeft de missie om Nederlanders plantaardiger te laten eten. Met dit recept wil jij hier graag bij aanhaken! Lisa: “Groenten, groenten, groenten! En dat supersmaakvol, zoals bij deze fajitabowl met zoete aardappel, paprika, Mexicaanse kruiden en avocadosaus. Zó lekker, dat je bij na niet kunt geloven dat het ook heel voedzaam is. Houd je ook zo van pittig? Voeg dan wat plakjes jalapeño’s toe aan de avocadosaus ... heerlijk!”
Ingrediënten
- 400 g zoete aardappelen ongeschild en in lange parten
- 1 rode ui in partjes
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 gele paprika in reepjes
- 1-2 el olijfolie
- 2 el Mexicaanse kruidenmix
- 1 blik linzen (à 400 g) uitgelekt
- Voor de avocadosaus
- 1 avocado
- sap van ½ limoen
- 1 teentje knoflook
- handje verse koriander
- peper en zout naar smaak
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng de groenten met de olij folie en de kruidenmix.
- Verdeel de groenten in één laag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30-40 minuten in de oven. Schep de groenten halverwege om en voeg dan ook de linzen toe.
- Doe voor de avocadosaus het vruchtvlees van de avocado in een keukenmachine met het limoensap, de knoflook en de koriander en pureer glad. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de groenten en linzen over twee borden. Schep er de avocadosaus op en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Volg Lisa via lisasteltenpool.nl

foto: Joshua Rood