Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
falafelburgers met yoghurt-muntsaus

Falafelburgers met yoghurt-muntsaus

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de falafel

Voor de saus

In deze zomerse falafelburgers mis je het vlees niet. Lekkere vegetarisch van kikkererwten met een fris yoghurtsausje.

Bereiding

  1. Doe voor de falafel de gedroogde kikkererwten in een grote kom en voeg een ruime hoeveelheid water toe. Ze zullen in volume verdubbelen. Dek af en laat 12-24 uur weken op kamertemperatuur.

  2. Giet het vocht af en laat de kikkererwten uitlekken. Doe de uitgelekte kikkererwten in de keukenmachine met het kikkererwtenmeel, de knoflook, de peterselie, de munt, het komijnzaad, het korianderpoeder, de ui, de peper en het zout. Maal alles in 2-3 minuten fijn, tot de structuur een beetje op couscous lijkt. Schraap regelmatig langs de randen als daar wat blijft plakken.

  3. Kneed 2 burgers ter grootte van je broodjes van het mengsel. Laat ze 15-30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng voor de saus de yoghurt, de munt en het citroensap door elkaar.

  4. Smelt de roomboter in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Leg de falafelburgers voorzichtig in de pan en bak ze in ca. 2 minuten aan beide zijden. Leg de burgers op een vel bakpapier en bak ze nog ca. 12 minuten in de oven tot ze overal goudbruin kleuren.

  5. Snijd de broodjes open en besmeer beide kanten met de yoghurt-muntsaus. Beleg met wat sla, de kaas, de falafelburgers, de plakjes komkommer, de ui en eindig weer met wat sla gevolgd door de bovenkant van het broodje. Steek eventueel een satéprikker door de burger zodat hij goed op zijn plaats blijft.

Receptuur, foodstyling en fotografie: Jessica Folkers (foodiefeest)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)