Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Fatteh met knapperige pita en kikkererwten

Fatteh met knapperige pita en kikkererwten

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Yvonne: “Ook lekker met geroosterde aubergine en halloumi."

Bereiding

  1. Roer de tahin met het citroensap los. Roer het mengsel door de yoghurt en roer de knoflook erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Doe de kikkererwten in een grote braadslee en schep om met ⅓ van de ghee, de helft van het paprikapoeder, alle sumak en de cayennepeper. Breng goed op smaak met zout en peper en bak in 30-35 minuten goudbruin en krokant. Schud de kikkererwten tijdens het bakken af en toe om.

  3. Schep de pita om met ⅓ van de ghee (eventueel gesmolten) en bak in een andere braadslee de laatste 10 minuten mee met de kikkererwten, tot ze goudgeel en knapperig zijn.

  4. Doe intussen de rest van de ghee in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de noten met de rest van het paprikapoeder er in 3-4 minuten goudgeel en knapperig in. Breng op smaak met zout en peper, doe de noten op een bord en laat afkoelen. Houd de ghee uit de pan apart.

  5. Schep de noten, de kikkererwten en de pita door elkaar. Verdeel ⅔ van het mengsel over een schaal en lepel de yoghurt erover. Bestrooi met de rest van het kikkererwtenmengsel en besprenkel met wat ghee uit de pan, de kruiden, de granaatappelpitten en wat extra sumak.

Per portie: 354 kcal | 24 g koolhydraten | 12 g eiwit | 22 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Linzi Pucino Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Phil Mundy

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)