
Fazantfilet met pancetta, rozemarijn en romige zuurkool
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Aan de slag met wild! Dit heerlijke recept met fazantfilet lijkt misschien ingewikkeld, maar is verrassend makkelijk te maken. De romige zuurkool maakt dit gerecht helemaal compleet.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Pel voor de zuurkool de ui en snijd hem in halve ringen. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui ca. 5 minuten erin. Voeg de zuurkool toe en blus af met de witte wijn. Voeg de slagroom, zout en peper toe en leg het deksel op de pan. Stoof de zuurkool in ca. 30 minuten rustig gaar.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Verwijder het vel van de fazantfilets en controleer de filets op beschadigingen. Het kan zijn dat er een kogeltje in zit, dit kun je meestal wel zien en voelen. Verwijder deze met een pincet. Omwikkel de fazantfilets met de plakjes pancetta en steek dit vast met een takje rozemarijn.
Verhit een ovenbestendige braadpan en smelt de boter erin. Bak de fazantfilets met de pancetta naar beneden ca. 5-6 minuten op hoog vuur in de pan, tot het spek goudbruin en knapperig is. Bestrooi de onderzijde met zout en peper. Draai de fazantfilets om, leg nog wat extra rozemarijn ertussen en schuif het geheel de oven in.
Gaar de fazant in 12-15 minuten tot een kerntemperatuur van ca. 55°C; het vlees moet nog een beetje rosé zijn in het midden. Neem uit de oven en leg het vlees op een rooster of snijplank om te rusten.
Verdeel de romige zuurkool over diepe borden. Snijd de fazant in gelijke plakken en leg op de zuurkool. Schep nog wat van het braadvet met takjes rozemarijn eroverheen.










