Feestelijke overnight oats met kruidnoten
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 6 uur en 15 minuten wachttijdca. 6 u. en 15 min. wachttijd
Bereiding
Meng in een kom de havermout met de melk en een snufje zout. Dek de kom af met vershoudfolie, zet het in de koelkast en laat de havermout minstens 6 uur, of een nacht, weken.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appel, een scheutje honing en de speculaaskruiden toe. Bak 5 – 6 minuten, of tot de appel zacht is.
Schil de mandarijn en verdeel in partjes. Snijd de kruidnoten grof.
Verdeel de overnight oats over vier kommen. Leg de gekarameliseerde appel, kruidnoten en mandarijn erbovenop. Besprenkel met honing naar smaak.