
Filet americain
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
Zodra je rundertartaar bij de slager hebt gescoord, kun je aan de slag met je eigen filet americain. Moeilijk? Helemaal niet: met een eenvoudige keukenmachine draai je dit goddelijke broodbeleg zó in elkaar.
Bereiding
Doe de rundertartaar, de mosterd, de mayonaise, de ketchup, de tabasco, de worcestershiresaus, het paprikapoeder, de kappertjes, de augurk, het zout en de peper in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot alle ingrediënten zich goed vermengen.
Schep het mengsel over in een kom, proef en breng naar wens op smaak. Houd je van pittig, voeg dan extra tabasco toe. Mag het wat zouter, druppel er dan wat extra worcestersaus in en roer goed.
Wacht niet te lang met serveren: de filet americain is het lekkerst wanneer je hem meteen opeet. Smeer op een broodje en maak af met de peterselie en eventueel wat extra zwarte peper.