Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Filet-americain

Filet americain

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Zodra je rundertartaar bij de slager hebt gescoord, kun jij je eigen filet americain maken. Moeilijk? Helemaal niet: met dit handige recept een eenvoudige keukenmachine draai je dit broodbeleg zó in elkaar.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • keukenmachine

Zodra je rundertartaar bij de slager hebt gescoord, kun jij je eigen filet americain maken. Moeilijk? Helemaal niet: met dit handige recept een eenvoudige keukenmachine draai je dit broodbeleg zó in elkaar.

Pas op
Filet americain maak je met rauw vlees en is daarom niet voor iedereen even geschikt om te eten. Het is verstandig om er voorzichtig mee om te gaan: bewaar de ingrediënten én het eindproduct dus altijd gekoeld en bewaar het zo kort mogelijk.

Bereiding

  1. Doe de rundertartaar, de mosterd, de mayonaise, de ketchup, de tabasco, de worcestershiresaus, het paprikapoeder, de kappertjes, de augurk, het zout en de peper in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot alle ingrediënten zich goed vermengen.

  2. Schep het mengsel over in een kom, proef en breng naar wens op smaak. Houd je van pittig, voeg dan extra tabasco toe. Mag het wat zouter, druppel er dan wat extra worcestersaus in en roer goed.

  3. Wacht niet te lang met serveren: de filet americain is het lekkerst wanneer je hem meteen opeet. Smeer op een broodje en maak af met de peterselie en eventueel wat extra zwarte peper.

Per portie: 137 kcal | 2 g koolhydraten | 15 g eiwit | 7 g vet

Beeld en receptuur: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (6 stemmen)