Bereiding

Combineer filodeeg met ricotta, geitenkaas en parmezaan voor een bijzonder lekkere kaastaart met een frisse twist van courgette en munt. Beleg de bovenkant van de taart eventueel met dunne plakken courgette voor een extra feestelijke taart.

  1. Laat het filodeeg ontdooien. Snijd de courgette fijn. Pel en snipper de ui. Bak de ui en de courgette ca. 10 minuten in de olie op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  2. Meng de ricotta met de geitenkaas, de parmezaan en de eieren. Hak de munt fijn en voeg toe. Roer er de courgette doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175 °C / hetelucht: 150 °C / gas: stand 2). Smelt de boter. Bekleed een ingevette vorm met een laag filodeeg. Zorg dat het deeg ca. 5 cm over de randen hangt. Smeer in met boter. Leg er nog een filodeeglaagje op en besmeer hem met boter. Herhaal tot al het filodeeg op is. Schep er het kaasmengsel in. Vouw het filodeeg naar binnen en bak de taart 35-45 minuten in de oven. Controleer tussendoor met een satéprikker of de taart gaar is. Komt hij er droog uit, dan is de taart goed.