Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze samen met het komijnzaad  zacht in 1 el olie. Snijd de wortel klein, voeg hem toe en bak kort mee. Doe er ook de tomatenpuree, de kikkererwten en een scheutje water bij en kook het geheel ca. 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Laat het filodeeg ontdooien. Schil de mango en hak het vruchtvlees fijn. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem fijn. Hak de koriander fijn. Pureer alles met de crème fraîche tot een zachte dip. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd het filodeeg in repen van ongeveer 10×30 cm. Schep een lepel vulling op de smalle onderkant. Vouw het deeg in een driehoek door eerst de rechteronderhoek naar de linkerrand om te vouwen. Vouw het pakketje vervolgens naar de rechterrand. Vouw het zo zigzaggend op tot je het deeg in totaal 6 keer hebt omgevouwen. Bestrijk de pakketjes met olie en bestrooi ze met wat komijnzaad. Bak ze 10-15 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).