Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Filorol met appel en walnoten

Filorol met appel en walnoten

  • Uitdagend

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de appelblokjes met de kaneel, het paneermeel en de rietsuiker. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

  2. Besmeer de vellen filodeeg met boter. Leg ze overlappend op een werkvlak en verdeel er het appelmengsel over. Rol het filodeeg op zodat een lange rol ontstaat. Vorm van de rol een spiraal en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Druip de overgebleven boter over het filodeeg. Bak de rol ca. 30 minuten in de oven.

  4. Hak de walnoten grof. Meng de honing met het citroensap. Neem de taart uit de oven en besmeer hem direct met het honingmengsel. Strooi er de walnoten overheen en laat de taart helemaal afkoelen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)