Filotaart met zalm en boerenkool
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit een klontje boter in een pan. Voeg de boerenkool toe en bestrooi met zout en peper. Bak de boerenkool 8-10 minuten tot hij geslonken en zacht is, schep af en toe om. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder. Roer de crème fraîche en de zalm erdoorheen en haal de pan van het vuur. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / 180°C). Smelt de overige boter in een kleine pan. Bestrijk 3 vellen filodeeg met de gesmolten boter en bedek een springvorm (ca. 20 cm Ø) ermee. Laat de deegvellen overlappen, zodat ze er mooi in passen en laat het deeg wat over de randen van de vorm hangen. Schep de boerenkool-zalmvulling in het midden van het deeg en verdeel gelijkmatig over de springvorm. Vouw het overhangende deeg naar binnen.
Bestrijk het laatste vel filodeeg met boter, verkreukel het een beetje en bedek de vulling ermee. Bak de filotaart in 20-25 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Snijd in punten en serveer.