Bereiding

Geniet volop van het voorjaar met dit gebakje: filotaartjes met lavendelricotta. Verrassend (en) lekker! Filobakjes over? Gebakken en afgekoeld kun je ze enkele weken bewaren in een luchtdichte trommel.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Smelt 50 g boter in een pannetje op laag vuur. Snijd het filodeeg in vellen van ca. 10×10 cm (dit hoeft niet netjes, ook rechthoekige stukken kun je gebruiken). Bestrijk de velletjes filodeeg met de gesmolten boter en stapel er telkens 3 op elkaar. Druk ieder stapeltje in een gat van een ingevette muffinbakvorm. Bak de filobakjes in ca. 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Laat de bakjes afkoelen.
  2. Roer de honing en wat lavendel door de ricotta. Gebruik niet te veel lavendel en proef af en toe tijdens het toevoegen. Lavendel heeft een sterk aroma.
  3. Strooi wat koekkruimels over de bodem van de filobakjes. Dit voorkomt dat het filodeeg zacht wordt. Vul de filobakjes met de lavendelricotta, doe dit eventueel met een spuitzak. Verdeel de frambozen en bramen over de ricotta en maak af met wat lavendelbloemetjes. Bestuif met poedersuiker en serveer direct.

Per portie: ca. 121 kcal
3 g eiwit | 6 g vet | 14 g koolhydraten