Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Five-spice buikspek met sriracha

Five-spice buikspek met sriracha

  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng het vijfkruidenpoeder met de knoflook, 1 el sriracha en 3 el sojasaus. Wrijf het vlees er goed mee in, maar niet het huidgedeelte. Laat enkele uren, of liefst een nacht, marineren in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg het buikspek met de huidzijde naar boven op een rooster boven een braadslee en rooster ca. 2 uur en 30 minuten in de oven.

  3. Doe ondertussen 2 el sriracha, 2 el sojasaus en de honing in een pannetje en kook het mengsel op laag vuur in tot het stroperig is. 4 Neem het vlees uit de oven en laat ca. 15 minuten afkoelen. Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Snijd met behulp van een tang en een mes de laag krokant spek van het vlees. Snijd het onderliggende vet kruislings in en leg het vlees in een ander bakblik. Bestrooi het krokante spek met zeezout en leg het op het ovenrooster. Rooster het krokante spek en het vlees tegelijk nog ca. 30 minuten in de oven. Bestrijk daarbij het vlees de laatste ca. 5 minuten met het sriracha-honingmengsel, tot het mooi bruin en plakkerig is. Breek het krokante spek in stukken en serveer met het vlees in plakjes en het overige sriracha-honingmengsel.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)