Bereiding

  1. Meng het vijfkruidenpoeder met de knoflook, 1 el sriracha en 3 el sojasaus. Wrijf het vlees er goed mee in, maar niet het huidgedeelte. Laat enkele uren, of liefst een nacht, marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg het buikspek met de huidzijde naar boven op een rooster boven een braadslee en rooster ca. 2 uur en 30 minuten in de oven.
  3. Doe ondertussen 2 el sriracha, 2 el sojasaus en de honing in een pannetje en kook het mengsel op laag vuur in tot het stroperig is. 4 Neem het vlees uit de oven en laat ca. 15 minuten afkoelen. Verhoog ondertussen de temperatuur van de oven (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Snijd met behulp van een tang en een mes de laag krokant spek van het vlees. Snijd het onderliggende vet kruislings in en leg het vlees in een ander bakblik. Bestrooi het krokante spek met zeezout en leg het op het ovenrooster. Rooster het krokante spek en het vlees tegelijk nog ca. 30 minuten in de oven. Bestrijk daarbij het vlees de laatste ca. 5 minuten met het sriracha-honingmengsel, tot het mooi bruin en plakkerig is. Breek het krokante spek in stukken en serveer met het vlees in plakjes en het overige sriracha-honingmengsel.

Five spice-poeder is ook lekker met kip.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush