Five-spice buñuelos met ham en pompoencrème
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm voor de pompoencrème de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat met de tijm. Bestrooi met zout en peper en bedruip met de olie. Halveer de bol knoflook horizontaal en leg erbij op de bakplaat. Rooster het geheel ca. 30 minuten in de oven tot de pompoen helemaal zacht is. Neem uit de oven en laat kort afkoelen.
Knijp de geroosterde knoflook uit de schil en pureer met de pompoen in een keukenmachine. Voeg geleidelijk de koude boter toe om een mooie smeuïge crème te krijgen. Breng op smaak met zout en peper.
Meng voor de buñuelos alle ingrediënten behalve de frituurolie in een blender en blend tot een glad beslag. Laat een half uur rusten in de koelkast.
Maal ondertussen voor de walnotenmayonaise in een blender of met een staafmixer de walnoten met de mosterd, de eidooier en de azijn tot een gladde puree. Voeg wat zout en suiker toe en voeg nu al kloppend geleidelijk beide oliesoorten toe tot je een mooie stevige en glanzende mayonaise hebt. Voeg eventueel naar smaak nog meer azijn toe, het moet echt lekker friszuur smaken. Doe de mayonaise in een spuitflesje.
Verhit voor de buñuelos de olie in een pannetje tot 180°C. Leg de buñuelo-vorm in de hete olie om op temperatuur te komen. Dip de hete vorm in het beslag, als het beslag meteen er vanaf druipt is de olie te heet en dompel direct onder in de hete olie. Houd in het midden van de pan tot de buñuelo loskomt van de vorm en frituur nog even verder tot hij goudbruin en krokant is. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestuif met een zeefje met het five-spice poeder.
Maak op een bord enkele quenelles van de pompoencrème. Spuit er wat dotjes van de walnotenmayonaise tussen. Leg er wat flinters van de pata negra ham tussen. Maak af met wat geroosterde walnoten, tuinkers en leg er een five-spice buñuelo bovenop.