Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
flammkuchen

Flammkuchen met kleurrijke tomaten

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 275°C / hetelucht: 250°C). Rol het vers flammkuchendeeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik. Vouw de rand van het deeg ca. 1 cm naar binnen en druk stevig aan.

  2. Bestrijk het deeg tot aan de rand met de crème fraîche. Verdeel de tomaten gelijkmatig eroverheen. Bak de flammkuchen 10-15 minuten goudbruin en knapperig in de oven.

  3. Was het basilicum en pluk de blaadjes van de takjes. Verdeel het basilicum over de flammkuchen en bedruppel hem met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)