Bereiding
Verwen jezelf met deze gemakkelijke flammkuchen met kleurrijke tomaten. Met het vers flammkuchendeeg van Tante Fanny heb je ‘m zo gemaakt. Strooi er nog wat vers basilicum uit de tuin overheen en buon appetito! Kijk voor verkrijgbaarheid in de buurt op tantefanny.nl.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 275°C / hetelucht: 250°C). Rol het vers flammkuchendeeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik. Vouw de rand van het deeg ca. 1 cm naar binnen en druk stevig aan.
- Bestrijk het deeg tot aan de rand met de crème fraîche. Verdeel de tomaten gelijkmatig eroverheen. Bak de flammkuchen 10-15 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
- Was het basilicum en pluk de blaadjes van de takjes. Verdeel het basilicum over de flammkuchen en bedruppel hem met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.