
Flan de coco
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Bereiding
Karamelliseer de suiker met een scheutje water in een pan met dikke bodem. Zwenk de pan voorzichtig om de suiker goed te verdelen en zorg dat alle suiker is opgelost tot een mooie goudbruine karamel. Giet de karamel in een ingevette ovenschaal (ca. 10×20 cm) en draai de vorm direct rond om de karamel over de hele bodem te verdelen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160Ā°C / hetelucht: 140Ā°C). Kluts de eieren met een snuf zout. Voeg de gecondenseerde melk en de kokosmelk toe, roer goed door en giet op de karamel in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie. Zet de flan in een grotere schaal met een laagje heet water. Schuif het geheel in de oven en bak in ca. 45 minuten gaar. De flan mag in het midden nog een klein beetje wiebelig zijn. Neem uit de oven, verwijder het aluminiumfolie en laat helemaal afkoelen. Zet de flan als hij is afgekoeld minstens 3 uur in de koelkast.
Snijd de flan met een klein mesje een beetje los bij de rand van de vorm. Leg een schaal groter dan de vorm en met een opstaande rand op de vorm en keer het geheel snel om. Schud evt. voorzichtig met het geheel tot de flan uit de vorm stort. Verwijder de ovenschaal. Een gedeelte van de karamel druipt nu van de flan af. Bestrooi met kokosrasp en serveer direct.