Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
flensjes met pulled pork

Flensjes met pulled pork en frisse yoghurtsaus

  • Uitdagend

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Onze foodies friend Ellen schreef een kookboek en dit is een van onze favoriete recepten. Want wie is er nu niet pulled-pork-fan?

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm een braadslede op het vuur en schenk er een beetje olie in. Fruit de knoflook, ui en rode peper aan.

  2. Leg de stukken vlees erbij en braad alle zijden aan. Schep de zwartebonensaus erbij en zorg dat al het vlees met de saus is bedekt.

  3. Schenk de tomaten erbij en vul een van de blikjes met water. Spoel de blikjes uit met water en schenk het bij het vlees in de braadslede. Breng alles aan de kook en haal van het vuur. Doe de deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 uur in de oven garen en zacht worden.

  4. Schep in de tussentijd alles 1 à 2 keer om. Wanneer het vlees uit elkaar valt en de saus is ingekookt is de pulled pork klaar.

  5. Smelt voor de flensjes de boter in een pannetje tot het goudbruin is. Haal van het vuur. Strooi de bloem en het zout in een kom en klop met een garde de eieren er een voor een door. Schenk al kloppend beetje bij beetje de melk erbij en vervolgens de boter. Laat het flensjesbeslag het liefst 30 minuten rusten.

  6. Verwarm op het vuur een of twee koekenpannen. Schenk er een beetje olie bij en schep wat flensjesbeslag in het midden van de pan. Draai de pan rond en zorg ervoor dat het beslag in een zo dun mogelijke laag over de bodem verdeeld wordt. Zet de pan terug op het vuur en bak een zijde goudbruin. Draai het flensje om en bak ook de andere zijde in korte tijd goudbruin. Schep het flensje uit de pan en leg het op een bord. Schenk indien nodig nog een beetje olie bij en herhaal alle handelingen tot al het beslag op is. Houd de flensjes warm in een oven op 100-125°C.

  7. Schep voor de saus de yoghurt in een kommetje en roer er de knoflook en het citroensap door. Schenk een beetje olie over de yoghurt en strooi er hazelnoten, chilivlokken en peterselie over. Breng op smaak met zout en peper.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Made by Ellen

€ 25,99
pulled pork flensjes