Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
fluffy pannenkoeken

Fluffy pannenkoeken

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • 15 minuten wachttijd15 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Iedereen wil weten hoe van die lekkere fluffy pancakes maakt. Alexandra Penrhyn Lowe van het boek Gewoon vegan verklapt het geheim.

Bereiding

  1. Meng eerst de natte ingrediënten in een kom. Door de appelazijn toe te voegen aan de melk maak je een soort karnemelk. Dat de melk daardoor gaat schiften is de bedoeling en betekent niet dat je een slechte kok bent.

  2. Meng de droge ingrediënten in een andere kom goed door elkaar.

  3. Meng nu nat met een garde heel voorzichtig door droog tot er een net gebonden beslag ontstaat. Laat het even staan (als het goed is rijst en bubbelt het een beetje).

  4. Bij dit beslag is een goed verhitte koekenpan en behoorlijk hoog vuur een must, want dan rijzen de pannenkoekjes goed. Ik bak er vier tegelijkertijd in een grote koekenpan met een goede veeg olie en gebruik ¼ cup beslag per pannenkoekje. Draai de pannenkoekjes om als ze iets gerezen zijn, de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Vaak zakken ze weer wat in als ze afkoelen. Dat is niet erg, aan de smaak doet het niets af.

Alexandra: "Dit zijn de simpelste vegan pannenkoeken die ik ken en als ze goed rijzen zijn het een soort wolkjes op je bord. Ook als het rijzen minder goed lukt (wat mij weleens overkomt) zijn ze nog steeds heel lekker. Mocht je net als ik een kalkerig gevoel in je mond krijgen van veel bakpoeder in een recept, probeer dan een keer bakpoeder van de biowinkel."

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Gewoon vegan

€ 21,99
Cover voor Gewoon vegan