
Fluffy pannenkoeken
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng eerst de natte ingrediënten in een kom. Door de appelazijn toe te voegen aan de melk maak je een soort karnemelk. Dat de melk daardoor gaat schiften is de bedoeling en betekent niet dat je een slechte kok bent.
Meng de droge ingrediënten in een andere kom goed door elkaar.
Meng nu nat met een garde heel voorzichtig door droog tot er een net gebonden beslag ontstaat. Laat het even staan (als het goed is rijst en bubbelt het een beetje).
Bij dit beslag is een goed verhitte koekenpan en behoorlijk hoog vuur een must, want dan rijzen de pannenkoekjes goed. Ik bak er vier tegelijkertijd in een grote koekenpan met een goede veeg olie en gebruik ¼ cup beslag per pannenkoekje. Draai de pannenkoekjes om als ze iets gerezen zijn, de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Vaak zakken ze weer wat in als ze afkoelen. Dat is niet erg, aan de smaak doet het niets af.
Gewoon vegan
€ 21,99