Focaccia met ansjovis
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de bloem met het zout en de gedroogde gist. Meng er 2 el olijfolie doorheen tot het de structuur van broodkruim heeft. Voeg ca. 300 ml lauwwarm water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
Doe het deeg in een kom en dek het af. Laat het deeg op een warme plaats ca. 1 uur rijzen. Kneed het deeg kort door en rol het plat uit op een ingevette bakplaat. Laat het deeg nogmaals ca. 20 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5). Haal de ansjovisjes uit het blikje en laat ze uitlekken. Snijd de ansjovisjes in stukjes van ca. 3 cm. Druk met je vingertoppen gaatjes in het focacciadeeg en verdeel de stukjes ansjovis erover. Hak de oregano grof en strooi over het deeg. Druppel de resterende olijfolie over het deeg en bestrooi met peper. Bak de focaccia in ca. 10 minuten goudbruin.