Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Focaccia met perzik en basilicum

Focaccia met perzik en basilicum

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Focaccia is een van de bekendste broden uit Italië. Lekker voor bij de borrel, of als onderdeel van een Italiaanse maaltijd. Deze zomerse variant met perzik en basilicum lusten wij elke dag wel!
Tip
Iedereen gebruikt olijfolie om in te bakken, maar je kunt zo veel meer met dit vloeibare goud. Ga voor een echt goede, extra vierge olijfolie voor een smaakvol resultaat.

Bereiding

  1. Doe de olijfolie en het basilicum in een kleine keukenmachine en maal tot een egaal mengsel.

  2. Doe de bloem, de gist en het zout in de kom van een staande mixer met deeghaak en roer door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en voeg de helft van de basilicumolie toe. Meng ca. 5 minuten op middelhoge snelheid en voeg beetje bij beetje het water toe tot je een glad, wat plakkerig deeg hebt – je hebt misschien niet al het water nodig. Vet een kom in met wat olijfolie en leg het deeg erin. Dek af en laat op een warme, tochtvrije plek ca. 1 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.

  3. Doe een paar el olijfolie in een braadslee (ca. 23×33 cm). Doe het deeg erin en duw het met je vingers tot een egale focaccia die de hele braadslee bedekt. Dek lesjes af en laat op een warme, tochtvrije plak nog ca. 30 minuten rijzen.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200°C). Druk met je vingers kuiltjes in het deeg. Verdeel de perzikpartjes over het deeg en duw ze er een beetje in. Besprenkel met een paar el olijfolie en bak ca. 25 minuten in de oven, tot de bovenkant goudkleurig is en de randjes van de perzik beginnen te karamelliseren. Roer de honing en de rest van de basilicumolie door elkaar en bestrijk de bovenkant van de nog warme focaccia ermee. Bestrooi met flink wat zeezoutvlokken en extra basilicumblaadjes. Snijd in stukken en serveer.

Per portie (10): 327 kcal | 42 g koolhydraten | 7 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Ella Miller Styling: Luis Peral Foodstyling: Katie Marshall

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)