Stap voor stap: focaccia met rozemarijn
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng 250 g bloem met ½ tl zout en de gedroogde gist. Meng er 2 el olijfolie doorheen tot het de structuur van broodkruim heeft. Voeg ca. 150 ml lauwwarm water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en dek het af. Laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.
Kneed het deeg kort door. Rol het deeg plat uit op een met olie ingevette bakplaat. Laat het deeg nogmaals ca. 20 minuten rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Druk met de vingertoppen kuiltjes in het deeg. Druppel 1 el olijfolie over het deeg en bestrooi met peper en grof zeezout. Was de rozemarijn en schud hem droog. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en verdeel ze over het deeg. Bak de focaccia in de oven in ca. 10 minuten goudbruin.