Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Focaccia met rozemarijn

Stap voor stap: focaccia met rozemarijn

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Focaccia met rozemarijn, deliziosa! Ga je borrelen met vrienden? Zet deze Italiaanse topper op tafel en het feestje kan beginnen.

Bereiding

  1. Meng 250 g bloem met ½ tl zout en de gedroogde gist. Meng er 2 el olijfolie doorheen tot het de structuur van broodkruim heeft. Voeg ca. 150 ml lauwwarm water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en dek het af. Laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.

    Focaccia met rozemarijn
  2. Kneed het deeg kort door. Rol het deeg plat uit op een met olie ingevette bakplaat. Laat het deeg nogmaals ca. 20 minuten rijzen op een warme plaats.

    Focaccia met rozemarijn
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Druk met de vingertoppen kuiltjes in het deeg. Druppel 1 el olijfolie over het deeg en bestrooi met peper en grof zeezout. Was de rozemarijn en schud hem droog. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en verdeel ze over het deeg. Bak de focaccia in de oven in ca. 10 minuten goudbruin.

    Focaccia met rozemarijn

Foto’s: Stephan van Raaij Foodstyling en receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)