Forel met amandel-aardappeltjes
Uitdagend
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de aardappels en snijd ze in dikke plakken. Kook de aardappels ca. 15 minuten in water met wat zout. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Bedruppel de courgettes met 2 el olijfolie. Leg de courgette met het snijvlak naar beneden in een hete grillpan en gril ze op middelhoog vuur ca. 10 minuten.
Pel de ui en snijd hem in dikke ringen. Giet de aardappels af en stoom ze kort droog. Verhit 2 el boter en bak er de aardappels en de ui in ca. 15 minuten goudbruin in. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met zout en peper en wentel ze in de bloem.
Verhit 3 el boter en bak er de forellen ca. 5 minuten per zijde in. Draai de courgettes om en bedruppel ze met het citroensap en 2 el olijfolie. Voeg het amandelschaafsel toe aan de aardappels en bak ca. 3 minuten mee.
Breng de aardappels en de courgette op smaak met zout en peper. Snijd de courgettes in grove stukken. Verdeel de courgette en de aardappels over borden en leg er de gebakken forel op.