Bij typisch Duits eten denk je misschien eerder aan vlees dan vis. Dat is niet zonder reden, want het land heeft natuurlijk een kleine kuststrook. Wel kent het veel binnenlandse rivieren en meren waardoor het eten van zoetwatervissen meer gangbaar is. Denk bijvoorbeeld aan forel. In combinatie met de klassieke peterselie-aardappeltjes is dit een recept om van te smullen.
Bij typisch Duits eten denk je misschien eerder aan vlees dan vis. Dat is niet zonder reden, want het land heeft natuurlijk een kleine kuststrook. Wel kent het veel binnenlandse rivieren en meren waardoor het eten van zoetwatervissen meer gangbaar is. Denk bijvoorbeeld aan forel. In combinatie met de klassieke peterselie-aardappeltjes is dit een recept om van te smullen.
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout.
Dep de forellen goed droog en wentel ze in de bloem. Wentel ze in het eiwit en strooi er de amandelen overheen. Verhit de olie en 2 el boter in een ruime koekenpan en bak er de forellen op matig vuur ca. 3 minuten aan beide kanten in.*
Was de peterselie en schud hem goed droog. Hak de peterselie fijn. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Meng 1 el boter en de peterselie door de aardappels en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de citroen in schijfjes. Serveer de forel met de aardappeltjes en de citroen.
Wat vind jij van dit recept?
Inspiratie in je mailbox
Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!