Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Foul mudammas

Foul mudammas: Egyptische bonensalade

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Het recept voor foul mudammas komt uit Egypte. Hier wordt de bonensalade traditioneel geserveerd in een grote metalen schaal.
Tip
Favabonen uit blik vind je bij de toko of de Turkse winkel. Je kunt ze eventueel vervangen door kikkererwten of bruine bonen.

Bereiding

  1. Doe de bonen met het vocht uit het blik in een kleine steelpan en schenk er 200 ml water extra erbij. Kook op middelhoog vuur ca. 10 minuten. Giet af.

  2. Rooster intussen het komijnzaad in een droge koekenpan tot het aromatisch is. Doe het zaad in een vijzel, voeg de knoflook en een snuf grof zout toe en stamp het geheel tot een gladde pasta. Meng de gekookte bonen met de komijn-knoflookpasta en gebruik een vork om een deel van de bonen lichtjes te prakken. Voeg de tomaat, de  komkommer, de olijfolie en het citroensap toe en breng zo nodig op smaak met wat extra zout en peper.

  3. Garneer de foul mudammas met de peterselie en besprenkel met wat extra olijfolie. Serveer met warm platbrood.

Per portie: 229 kcal | 22 g koolhydraten | 9 g eiwit | 10 g vet

Receptuur en foodstyling: Ajda Mehmet Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)