
Frambozen-citrus-muntcocktail
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de frambozen, de suiker, de muntblaadjes, het citroensap, de limoenschil, het -sap en het water in een blender of beker van de staafmixer en pureer tot alles is fijngemalen en de suiker is opgelost.
Schenk het mengsel door een fijne zeef in een steelpan. Duw met een spatel zoveel mogelijk sap erdoorheen.
Breng het frambozenmengsel op middelhoog vuur aan de kook en laat ca. 10 minuten al roerend rustig inkoken tot een dunne siroop. Laat de siroop afkoelen in de koelkast.
Doe voor het serveren een paar ijsblokjes in een (cocktail)glas. Voeg ca. 2 el siroop per glas toe en vul aan met de prosecco. Roer door elkaar. Steek steeds 2 frambozen en 2 limoenschijfjes om en om aan een prikker en leg deze op het glas.