Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
glazen met Frambozen cocktail en prikkers met vers fruit

Frambozen-citrus-muntcocktail

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Op een warme zomerdag snak je naar frisse fruitsmaken. Een verfrissend drankje is dan precies wat je nodig hebt. Probeer deze cocktail en geniet!

Lees verder onder de advertentie

Aantal glazen
10

Ingrediënten

Benodigdheden

  • cocktailglazen
  • metalen cocktailprikkers
Op een warme zomerdag snak je naar frisse fruitsmaken. Een verfrissend drankje is dan precies wat je nodig hebt. Probeer deze cocktail en geniet!
Liever alcoholvrij?
Je kunt deze cocktail natuurlijk ook omtoveren in een heerlijke mocktail. Vervang dan de prosecco door vlierbloesemtonic voor een lekkere frisse variant.

Bereiding

  1. Doe de frambozen, de suiker, de muntblaadjes, het citroensap, de limoenschil, het -sap en het water in een blender of beker van de staafmixer en pureer tot alles is fijngemalen en de suiker is opgelost.

  2. Schenk het mengsel door een fijne zeef in een steelpan. Duw met een spatel zoveel mogelijk sap erdoorheen.

  3. Breng het frambozenmengsel op middelhoog vuur aan de kook en laat ca. 10 minuten al roerend rustig inkoken tot een dunne siroop. Laat de siroop afkoelen in de koelkast.

  4. Doe voor het serveren een paar ijsblokjes in een (cocktail)glas. Voeg ca. 2 el siroop per glas toe en vul aan met de prosecco. Roer door elkaar. Steek steeds 2 frambozen en 2 limoenschijfjes om en om aan een prikker en leg deze op het glas.

Per portie: 120 kcal | 13 g koolhydraten

Fotografie: Jasper Bosman Receptuur: Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!