Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Frambozen-magnums

Frambozen-magnums

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 10 uur wachttijdca. 10 u. wachttijd

Advertentie

Aantal ijsjes
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 6 ijsvormpjes
  • 6 houten prikkers of ijsstokjes
  • ijsmachine

Bereiding

  1. Breng de frambozen met de kristalsuiker in een pannetje aan de kook. Laat een paar minuten koken.

  2. Pureer de frambozen en giet door een zeef in een kom, zodat er geen pitjes in zitten. Laat afkoelen.

  3. Meng de frambozenpuree met de melk, slagroom en het citroensap. Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing.

  4. Vul de ijsvormpjes met het frambozenijs, steek de ijsstokjes erin en zet minimaal 6 uur in de vriezer.

  5. Smelt de witte chocolade in een hittebestendige kom au bain-marie. Giet de chocolade in een hoog glas waar je de ijsjes in kunt dopen. Doop de bevroren ijsjes in de chocolade en laat ze ondersteboven uitlekken. Leg op een vel bakpapier en leg vervolgens direct in de vriezer.

Per portie: 442 kcal | 53 g koolhydraten | 5 g eiwit | 23 g vet

Receptuur en fotografie: Aniek Keijsers

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

IJs & Co 2.0

€ 24,50
IJs & Co cover