
Frambozen-vanillesemifreddo
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Doe de frambozen met 1 el suiker en 1 el water in een kom en prak ze grof met een vork. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop de slagroom met het vanille merg lobbig en zet in de koelkast. Splits de eieren. Klop de eidooiers met 75 g suiker au bain-marie schuimig. Maak de gardes van de handmixer goed schoon en vetvrij. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout.
Spatel het dooiermengsel voorzichtig door de slagroom. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Giet het mengsel in een met vershoudfolie bekleed cakeblik. Giet de geprakte frambozen eroverheen. Roer de frambozen kort met een vork door het roommengsel zodat een gemarmerd effect ontstaat. Dek af met vershoudfolie en zet het geheel minimaal 8 uur in de diepvries.
Zet de semifreddo ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast. Stort hem uit de vorm en verwijder het vershoudfolie. Snijd plakken van de semifreddo en serveer.