Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Frambozen-vanillesemifreddo

Frambozen-vanillesemifreddo

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de frambozen met 1 el suiker en 1 el water in een kom en prak ze grof met een vork. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop de slagroom met het vanille merg lobbig en zet in de koelkast. Splits de eieren. Klop de eidooiers met 75 g suiker au bain-marie schuimig. Maak de gardes van de handmixer goed schoon en vetvrij. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout.

  2. Spatel het dooiermengsel voorzichtig door de slagroom. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Giet het mengsel in een met vershoudfolie bekleed cakeblik. Giet de geprakte frambozen eroverheen. Roer de frambozen kort met een vork door het roommengsel zodat een gemarmerd effect ontstaat. Dek af met vershoudfolie en zet het geheel minimaal 8 uur in de diepvries.

  3. Zet de semifreddo ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast. Stort hem uit de vorm en verwijder het vershoudfolie. Snijd plakken van de semifreddo en serveer.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

 

  1. Doe de frambozen met 1 el suiker en 1 el water in een kom en prak ze grof met een vork. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Klop de slagroom met het vanille merg lobbig en zet in de koelkast. Splits de eieren. Klop de eidooiers met 75 g suiker au bain-marie schuimig. Maak de gardes van de handmixer goed schoon en vetvrij. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout.
  2. Spatel het dooiermengsel voorzichtig door de slagroom. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Giet het mengsel in een met vershoudfolie bekleed cakeblik. Giet de geprakte frambozen eroverheen. Roer de frambozen kort met een vork door het roommengsel zodat een gemarmerd effect ontstaat. Dek af met vershoudfolie en zet het geheel minimaal 8 uur in de diepvries.
  3. Zet de semifreddo ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast. Stort hem uit de vorm en verwijder het vershoudfolie. Snijd plakken van de semifreddo en serveer.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!