Bereiding

  1. Meng de boter, de bloem, de poedersuiker en het zoethoutpoeder in een keukenmachine. Pulseer een aantal keer en voeg het ei toe om alles amen te brengen tot een glad deeg. Rol het deeg  tussen 2 vellen bakpapier uit tot ca. ½ cm dik en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 155°C). Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd een cirkel (20 cm Ø) uit het deeg. Leg het met behulp van het bakpapier op een bakplaat en bak ca. 10 minuten in de oven.
  3. Week de gelatine in koud water. Doe de frambozen, de suiker en het citroensap in een steelpan, breng langzaam aan de kook en laat ca. 5 minuten rustig koken. Haal daarna de pan van het vuur.
  4. Knijp de gelatine uit en roer hem door het hete frambozenmengsel totdat hij is opgelost. Zeef het mengsel en laat afkoelen tot lauwwarm. Meng de slagroom met de Griekse yoghurt en klop tot een luchtig geheel. Voeg voorzichtig het lauwwarme frambozenmengsel toe aan het roommengsel. Giet het mengsel in een siliconen cakevorm (16 cm Ø) bekleed met vershoudfolie. Zet de vorm met de frambozenmousse minstens 2 uur in de vriezer.
  5. Plaats de stevige frambozenmousse in het midden op de deegbodem en laat de cake minstens 2 uur ontdooien in de koelkast. Versier met passion choc coated liquorice van Lakrids, dungesneden plakjes perzik en eetbare bloemen.

De taart kun je ca. 2 dagen bewaren in de koelkast.
*Raw Liquorice Powder en Zoete drop met chocolade en passievrucht van Lakrids by Johan Bülow, te koop bij de Bijenkorf of bestel via Lakrids.
Geschreven door Maja Vase