Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Frambozenmeringue met lavendel en honing

Frambozenmeringue met lavendel en honing

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C / gas: niet geschikt). Klop de eiwitten met het citroensap stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de poedersuiker toe. Druk 100 g frambozen met een vork fijn. Spatel de fijngedrukte frambozen voorzichtig door het eiwitschuim.

  2. Verdeel het eiwitschuim in 20 hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meringues ca. 45 minuten in de oven met de ovenklep op een kier. Zet de oven uit en laat de meringues ca. 1 uur afkoelen in de oven.

  3. Klop de slagroom lobbig. Was de lavendel en schud hem goed droog. Pluk de bloemetjes van de takjes. Verdeel de slagroom, 200 g frambozen, de honing en de lavendel over de meringues en serveer direct.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)