Frambozenmeringue met lavendel en honing
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C / gas: niet geschikt). Klop de eiwitten met het citroensap stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de poedersuiker toe. Druk 100 g frambozen met een vork fijn. Spatel de fijngedrukte frambozen voorzichtig door het eiwitschuim.
Verdeel het eiwitschuim in 20 hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meringues ca. 45 minuten in de oven met de ovenklep op een kier. Zet de oven uit en laat de meringues ca. 1 uur afkoelen in de oven.
Klop de slagroom lobbig. Was de lavendel en schud hem goed droog. Pluk de bloemetjes van de takjes. Verdeel de slagroom, 200 g frambozen, de honing en de lavendel over de meringues en serveer direct.