Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Francesinha

Francesinha

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de saus

Bas: “De francesinha is de tosti der tosti's als je het mij vraagt, een typisch gerecht uit Porto. Beeld je in: een flinke sandwich gevuld met meerdere soorten vlees, een dikke laag gesmolten kaas en een heerlijke saus van tomaten én bier. Alsof dat nog niet genoeg is, gaat er ook nog een eitje bovenop.”

Bereiding

  1. Verhit voor de saus de boter in een koekenpan en fruit de ui, de bleekselderij en de knoflook glazig erin. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Blus af met het bier en de bouillon. Voeg het laurierblad toe. Breng de saus aan de kook en laat ca. 20 minuten rustig inkoken. Breng eventueel op smaak met zout.

  2. Rooster het brood. Verhit een zware koekenpan met een scheutje olie erin. Bak de plakken chorizo er kort goudbruin in. Bak daarna de dungesneden biefstuk kort aan beide zijden en bestrooi met zout en peper. Neem uit de pan en bak de eieren in dezelfde pan.

  3. Verwarm de oven voor op de grillstand. Leg ⅓ van de sneetjes brood op een bakplaat en beleg met een laagje rookworst en een laagje dungesneden biefstuk. Bedek met nog ⅓ van het brood en beleg met de mortadella en de chorizo. Sluit af met de rest van het brood en leg de spiegeleieren erop. Bestrooi royaal met de kaas en gratineer in de oven tot de kaas gesmolten is.

  4. Leg elke francescinha op een bord en schep er de warme saus overheen. Serveer direct.

Per portie: 1243 kcal | 70 g koolhydraten | 260 g eiwit | 75 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (7 stemmen)